Business Hi-Tech

​ASE a primit un echipament de urmărire a retinei în valoare de 50.000 de euro

​ASE a primit un echipament de urmărire a retinei în...

Autor: Mihaela Pascari

04.03.2016, 14:56 1209

Laboratorul de Neuromarketing din cadrul laboratorului de Cercetare de Marketing al Academiei de Studii Economice din Bucureşti a fost dotat cu un echipament de urmărire a retinei în valoare de 50.000 de euro, pentru ca studenţii să poată desfăşura studii şi analiza comportamentelor consumatorilor la diferite elemente specifice industriei publicităţii.

Proiectul s-a desfăşurat prin contribuirea Agenţiei de Cooperare Turcă (TIKA) în colaborare cu Academia de Studii Economice.

„Ne dorim dezvoltarea şi consolidarea relaţiilor de susţinere dintre România şi Turcia, iar educaţia este una dintre priorităţile noastre. Considerăm necesară crearea şi menţinerea unui climat de dezvoltarea multilaterală şi dorim să ne implicăm în continuare îndemararea de proiecte în domenii precum sănătate, educaţie, cultură, sportu şi cercetare”, a spus Haci Ahmet Daştan, coordonator al Oficiului Coordonare Proiecte – TIKA Bucureşti.

Echipamentul de urmărire a retinei are rolul de a analiza informaţia captată şi de a transforma în date concrete prin intermediul unui software modern, utilizat în cercetare de către companii internaţionale, pentru obţinerea de date relevante pentru industria publicităţii. Astfel, va putea fi definit comportamentul în momentul în care acesta întră în contact cu elementele testate, precum materiale publicitare, produse sau rafturi din magazine.

Agenţia de Cooperare şi Coordinare Turcă (TIKA) a fost înfiinţată în 1992, cu scopul de a furniza suport tehnic în vederea dezvoltării de proiecte în diverse domenii. În prezent agenţia îşi desfăşoară activitatea în circa 200 de ţări, prin intermediul a peste 50 de oficii de coordonare programe şi proiecte. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO