Business Hi-Tech

Ascend Netsolutions: Explozie a aplicaţiilor mobile pe piaţa locală

Ascend Netsolutions: Explozie a aplicaţiilor mobile pe...

Autor: Ioana Nita

01.07.2015, 00:07 686

Businessul cu aplicaţii pentru smartphoneuri şi tablete a „explodat“ şi pe piaţa locală şi a ajuns să genereze 75% din afacerile dezvoltatorului local de software Ascend Net­solutions, printre clienţi numărându-se companii mari precum NN (fosta ING Asigurări şi Pensii) şi Vodafone.

„În ultimii trei ani, 75% din venituri au venit din «mobile», prin urmare suntem în industria «mobile». Pare o abordare tehnică, dar nu este. Industria «mobile», în opinia mea, trebuie tratată diferit faţă de tradiţionalul Web. Cre­dem că aceasta este o industrie aflată în explozie“, a declarat pentru ZF Mihai Păun, CEO al Ascend Netsolution.

Ascend Netsolutions a dezvoltat de asemenea şi proiecte  proprii  - Star Taxi şi Oliviera - care ulterior au fost pre­lua­te de alte firme. Anul trecut, compania a avut afaceri de circa 1,5 mil. euro. În acest an compania mizează pe majorarea afacerilor cu 20%. Compania a fost înfiinţată în 2010 şi este deţinută de Habanco Investments, firmă înregistrată în Cipru, şi Accord ’93, distribuitor Nokia pe piaţa locală. Ambele firme sunt reprezentate de Nicula Elena Daniela.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO