Business Hi-Tech

AROBS Transilvania, compania antreprenorului clujean Voicu Oprean, pune pe piaţă o soluţie de plată contactless pentru operatorii din industriile de mobilitate

Voicu Oprean, fondator şi CEO AROBS Transilvania

Voicu Oprean, fondator şi CEO AROBS Transilvania

Autor: Cristina Bellu

08.03.2021, 11:02 631

AROBS Transilvania, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa locală de soluţii de IT, a lansat MonePOS, o soluţie de plată contactless pentru operatorii din industriile de mobilitate, care foloseşte un dispozitiv mPOS de dimensiuni reduse, interconectabil cu orice dispozitiv hardware dedicat, şi prin care plata se efectuează în mai puţin de zece secunde.

Produsul este deja prezent pe piaţa de taximetrie din Cluj-Napoca, şi oferă conectarea directă cu casa de marcat (taximetrul) din taxiuri. MonePOS vine la pachet cu servicii financiare oferite de Banca Transilvania, arată datele furnizate de reprezentanţii AROBS Transilvania.

"Această iniţiativă deschide noua direcţie strategică a companiei, de dezvoltare a expertizei în servicii şi soluţii fintech", spune  Voicu Oprean, fondator & CEO AROBS

În ultimele luni, soluţiile de mobilitate pentru plăţi au devenit din ce în ce mai importante, dat fiind faptul că, în multe industrii, comportamentul utilizatorilor a accelerat adoptarea soluţiilor contactless.

În momentul de faţă, MonePOS are aplicabilitate la nivelul companiilor care activează în transport persoane, taximetrie, FMCG, curierat, food delivery, pieţe, retail-ul mic, dar poate fi extinsă şi către alte industrii cu cerinţe specifice.

"Nu ne oprim aici, dorim să lansăm, în următoarea perioadă, mai multe soluţii de plată contactless şi unattended", adaugă Voicu Oprean.

AROBS Transilvania Software furnizează soluţii şi produse IT pentru clienţi din 14 ţări din Europa, America de Nord şi Asia şi este printre puţinele firme cu capital integral românesc din această industrie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO