Business Hi-Tech

Apple şi Samsung trase la răspundere pentru furturile de smartphone-uri

Apple şi Samsung trase la răspundere pentru furturile...

Autor: Ştefan Stan

09.06.2013, 15:11 624

Eric Schneiderman, procurorul general al New York-ului, a convocat reprezentanţii celor mai mari patru compaii producătoare de smartphone-uri pentru un summit care va avea loc săptămâna viitoare, în cadrul căruia plănuieşte să îi tragă la răspundere pentru eşecul lor de a opri furturile produselor lor, scrie The Huffington Post.

Schneiderman, împreună cu procurorul George Gascon din San Francisco, vor avea o discuţie cu oficialii Apple, Google, Samsung şi Microsoft despre motivul pentru care nu au dezvoltat încă o tehnologie care să facă telefoanele mobile furate inoperabile.
În jur de 1,6 milioane de americani au fost victima furturilor de telefoane anul trecut, conform declaraţiilor lui gascon, aproximativ 40% din jafurile din oraşele mari implicând în prezent furtul de telefoane mobile, potrivit declaraţiilor Comisiei Federale de Comunicaţii.

“Furtul de dispositive electronice creşte rapid şi din ce în ce mai mult incidentele se soldează cu violenţă. Este timpul ca producătorii să fie inovativi şi în rezolvarea acestei probleme, nu numai în design-ul dispozitivelor care ne-au schimbat modul în care trăim”, a declarat Schneiderman într-un raport.

Gascon a declarat că a făcut concesiuni ca Apple să introducă un “întrerupător” pentru Iphone-uri, care ar face dispozitivele furate inutile, dar a catalogat întâlnirea cu reprezentanţii Apple “dezamăgitoare”.

“A devenit o epidemie naţională. Sper deosebire de alte tipuri de crime, furturile de smartphone-uri se pot eradica cu o soluţie tehnologică simplă”, susţine Gascon.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO