Business Hi-Tech

Apple se lupta cu un tanar de 22 de ani pentru o adresa web

10.12.2004, 00:00 13

Gigantul muzicii digitale, Apple Computer, a intrat in conflict cu un pusti de 22 de ani pe tema unei adrese de Internet, iar toate semnele arata ca, de data asta, Goliath va fi invins de micul David, scrie presa internationala.
Marul discordiei este un domeniu de Internet, adresa www.itunes.co.uk, pe care tanarul Benjamin Cohen a rezervat-o si o foloseste de mai bine de 4 ani pentru o afacere personala, in timp ce Apple sustine ca aceasta i se cuvine pentru magazinul sau online de muzica iTunes.
Totusi, Cohen a inregistrat domeniul in noiembrie 2000, cu o luna inainte ca Apple sa faca public noul sau brand iTunes, iar acuzatiile Apple, cum ca tanarul nu a vrut decat sa faca bani din revanzarea domeniului, par destul de subtiri, spun specialistii. Recent, Apple l-a contactat pe Cohen cerandu-i sa renunte la domeniu in schimbul unei sume de bani, insa acesta a refuzat. Apple s-a adresat autoritatii de reglementare a domeniilor web din Marea Britanie, Nominet, urmand ca la inceputul anului viitor sa aiba loc o audiere a celor doua parti.
?Domeniul este al companiei noastre, iar ei incearca sa faca un abuz. Vom merge pana la capat, pentru ca avem toate atuurile ca sa castigam", a declarat Cohen.
mihai.musatoiu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO