Business Hi-Tech

Apple: maşina electrică autonomă va veni cel mai devreme peste cinci ani de zile

Apple: maşina electrică autonomă va veni cel mai...

Autor: Adrian Seceleanu

11.01.2021, 00:06 563

Gigantul american va avea nevoie cel puţin o jumătate de deceniu pentru a lansa un vehicul electric autonom, deoarece lucrările de dezvoltare sunt încă într-un stadiu incipient, potrivit mai multor surse citate de Bloomberg.

Gigantul tehnologic cu sediul în Cupertino, California, are o doar mică echipă de ingineri hardware care dezvoltă sisteme de acţionare, design interior şi exterior al vehiculului, cu scopul de a livra în cele din urmă un vehicul. Acesta este un obiectiv mai ambiţios decât în anii precedenţi, când proiectul s-a concentrat în principal pe crearea unui sistem de auto-conducere. Compania a recrutat, în acest context, mai mulţi foşti directori ai Tesla Inc.

Cu toate acestea, unii ingineri Apple din proiect consideră că compania ar putea lansa un produs în cinci până la şapte ani dacă Apple va continua planurile sale. Maşina nu se apropie de etapa de producţie, au spus sursele. Majoritatea echipei Apple lucrează în prezent fie de acasă, fie la birou pentru o perioadă limitată de timp, încetinind astfel capacitatea companiei de a dezvolta un vehicul complet. Un purtător de cuvânt al Apple a refuzat să comenteze informaţiile.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO