Business Hi-Tech

Apple lucrează la dezvoltarea unor iPhone-uri care pot fi controlate fără a atinge ecranele

Apple lucrează la dezvoltarea unor iPhone-uri care pot...

Autor: Adrian Seceleanu

05.04.2018, 00:00 306

Gigantul american Apple are în plan să lanseze noi modele de iPhone-uri cu ecrane care să fie crubate şi care să permită lansarea unor acţiuni fără ca degetele utilizatorilor să le atingă, scrie Bloomberg, citând surse apropiate companiei.

Noile funcţii le-ar permite utilizatorilor să nu mai atingă ecranul telefoanelor pentru a realiza anumite acţiuni, apropierea la o mică distanţă a degetelor urmând să fie suficientă, conform sursei citate.

Tehnologia nu va fi gata de lansarea comercială mai devreme de următorii doi ani, dacă Apple va decide să meargă mai departe cu dezvoltarea ei.

Testele se înscriu în eforturile mai largi pe care Apple le face pentru a se diferenţia de competitori pe o piaţă tot mai aglomerată. În ciuda preţurilor ridicate, smartphone-urile Apple au ocupat al treilea loc după numărul de unităţi vândute pe piaţa din România în 2017, după Samsung şi Huawei. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO