Business Hi-Tech

Apple lucrează în secret la un ceas inteligent – surse

Apple lucrează în secret la un ceas inteligent – surse

Autor: Cătălina Butan

29.12.2012, 19:06 1443
 

Gigantul din IT&C Apple lucrează în secret cu producătorul de cipuri Intel pentru conceperea unui gadget revoluţionar, iWatch, ceasul cu ecran tactil de 1,5 inci care poate fi conectat cu alte dispozitive prin tehnologia bluetooth, potrivit portalului chinezesc de specialitate Tech.com, citat de Daily Mail.

Conform aceloraşi surse, ceasul va folosi o versiune a sistemului de operare iOS, asemănătoare cu cea folosită pentru iPhone sau Ipad.

Zvonurile vin la scurt timp după ce un dispozitiv similar, Pebble a avut succes printre iubitorii de gadget-uri pe internet. Potrivit portalului nextweb.com, 70.000 de persoane au contribuit pe platforma Kickstarter.com la o finanţare de 10 milioane de dolari pentru dezvoltarea ceasului inteligent Pebble, care se va putea conecta la iPhone, scrie Business Insider. Inventatorii gadget-ului Pebble speră că vor începe producţia dispozitivului anul viitor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO