Business Hi-Tech

Apple lansează iPhone 6S şi 6S Plus, dar şi tableta iPad Pro care vine cu stylus şi tastatură

Apple lansează iPhone 6S şi 6S Plus, dar şi tableta...
09.09.2015, 21:25 6669

Apple a prezentat astăzi cele mai noi produse ale companie, la o conferinţă care are loc la San Francisco. Evenimentul de lansare a iPhone 6S şi 6S Plus a avut loc la ora 20.00 a României, la Bill Graham Civic Auditorium din San Francisco.

La finalul conferinţei a fost confirmat că versiunea cea mai mică are o capacitate de 16GB, de unde si preţul de 199 $ pentru contract pe 2 ani. iPhone 6s cu o capacitate de 128GB va costa 399$. iPhone 6s Plus are preţul de pornire de 299$. Precomenzile se vor face din data de 12 septembrie şi telefoanele vor fi disponibile în magazine din 16 septembrie. În aceeaşi zi va avea loc şi lansarea sistemului de operare iOS 9.

"Sunt cele mai avansate iPhone-uri din istorie, am imbunatati totul! De fapt, sunt cele mai avansate telefoane din lume!" a declarat Tim Cook, directorul general al companiei Apple, în cadrul evenimentului.

Cea mai importantă schimbare adusă noilor iPhone-uri este  tehnologia Force Touch, cu care gadgeturile vor recunoaşte trei tipuri diferite de atingere: o atingere uşoară, o apăsare şi o apăsare mai puternică.

Telefonul va avea o nouă carcasă, din Aluminiu 7000, ce nu se îndoaie ca la modelul precedent şi o nouă cameră foto, de 12 MP, senzorul fiind un RGBW produs de Sony, ce va putea filma în 4K.

În cadrul evenimentului a fost  prezentat în premieră noul iPad Pro, cu un display de 12.9 inch şi cu 5.6 milioane de pixeli. Tableta  are 4 difuzoare şi ele îşi modifică sunetul de la dreapta la stânga în funcţie de cum este înclinat iPadul

"Este cel mai avansat iPad pe care l-am construit până acum", a declarat Cook. iPad Pro este disponibil în 3 culori, cu preţuri  începând de la 799pentru versiunea 32GB, 949 $pentru cea de 64GB şi 1.079 pentru versiunea de 128GB. Apple Pencil va costa 99 $iar tastatura inteligentă va avea un preţ de 169$.

"Noi credem ca viitorul televizoarelor este reprezentat de aplicaţii iar viitorul a început deja" a spus Tim Cook în timpul lansării noului Apple TV.

iPhone 6s va fi dotat cu noul cip de a 3-a generatie pe 64bit, A9, ce este cu 70% mai rapid în comparaţie cu precedentul A8 pe segmentulCPU şi cu 90% mai rapid pentru grafică.

Design-ul telefonului este asemănător cu al lui iPhone 6. Carcasa este construită din aluminiul Seria 7000 din care este făcut şi Apple Watch. Iphone-ul vine disponibil într-o nouă culoare, rose gold. 

Ce preţ vor avea noile telefoane? iPhone 6s şi iPhone 6s Plus vor avea acelaţi preţ ca iPhone 6 si iPhone 6 Plus. Un preţ începând de la 199 $ pentru contract pe 2 ani.

Siri va fi mereu "trează". Fiind de ajuns să spui "Hey, Siri" şi ea îţi va răspunde. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO