Business Hi-Tech

Apple iWatch va debuta în octombrie cu un ecran OLED şi un set amplu de senzori

Apple iWatch va debuta în octombrie cu un ecran OLED şi...

Autor: Dorian Prodan

07.06.2014, 10:15 570

 După WWDC 2014, când Apple a prezentat viitorul sistem de operare iOS 8 şi a anunţat platforma software HealthKit pentru accesoriile inteligente, zvonurile conform cărora va intra pe această piaţă cu iWatch au căpătat mai multă greutate. Conform publicaţiei japoneze Nikkei, Apple a finalizat designul viitorului său ceas inteligent, însă acesta va fi lansat în octombrie, nu în septembrie cum se afirma până acum.

Publicaţia japoneză susţine că iWatch nu va debuta împreună cu viitorul iPhone 6, care este aşteptat în cursul lunii septembrie, ci va întârzia cu o lună şi va fi prezentat în cadrul unui eveniment separat.

Conform surselor citate de Nikkei, Apple va folosi un ecran OLED rotund şi va încorpora în acest ceas un set complex de senzori. Pe lista acestor module specializate intră senzori capabili să analizeze nivelul oxigenului din sânge, consumul de calorii, nivelul de glucoză sau frecvenţa orelor de odihnă. Acest ceas se va conecta cu terminalele iPhone sau iPad şi va permite centralizarea datelor colectate în cadrul aplicaţiei Health.

Citiţi mai mult despre ceasul inteligent de la Apple pe www.go4it.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO