Business Hi-Tech

Apple discută achiziţia firmei israeliene Anobit, pentru 500 mil. dolari

Apple discută achiziţia firmei israeliene Anobit, pentru 500 mil. dolari

Cipurile Anobit se găsesc în gadgeturi Apple precum iPhone, iPad şi MacBook Air

Autor: Adrian Seceleanu

14.12.2011, 00:03 381

Compania americană Apple este în discuţii pentru achiziţia firmei israeliene Anobit, un producător de tehnologie de stocare pe discuri de tip flash, pentru o sumă de aproximativ 500 mil. dolari, potrivit unui articol din publicaţia financiară Calcalist, citat de Reuters.

Anobit a dezvoltat un chip care îmbunătăţeşte performanţa unităţilor de stocare a datelor şi care este deja inclus în gadgeturi Apple precum iPhone, iPad şi MacBook Air. Compania israeliană discută, de asemenea, şi posibilitatea de a atrage o finanţare semnificativă de la un producător de unităţi de stocare pentru computere din Asia, scrie publicaţia financiară israeliană Calcalist.

Oficialii Apple şi Anovit nu au comentat informaţiile. Dacă informaţiile se vor dovedi corecte şi tranzacţia va fi finalizată, aceasta ar fi una dintre cele mai mari achiziţii realizate vreodată de Apple şi prima care ar avea drept ţintă o firmă israeliană. Până acum Apple a cumpărat companii de software şi nu producători de hardware.

Potrivit informaţiilor citate în Calcalist, Apple ar intenţiona să utilizeze tehnologia Anovit pentru a spori performanţa unităţilor de stocare instalate în echipamentele sale. Utilizarea acestei tehnologii ar putea duce la dublarea capacităţii de stocare din noile iPad-uri şi MacBook-uri.

Pe lista clienţilor Anovit intră nume ca producători de unităţi de stocare precum Samsung şi Hynix. Cea din urmă companie a devenit recent cel mai mare furnizor de unităţi de stocare flash pentru Apple iPhone 4S. Cipul dezvoltat de Anovit este instalat în uni­tăţile flash ale Hynix şi îmbunătăţeşte performanţele echipamentului.

Fondată în anul 2006 compania Anovit a primit până acum finanţări de 76 mil. dolari de la fondul de investiţii al Intel, şi Battery Ventures şi Pitango Venture Capital.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO