Business Hi-Tech

Apple ar putea cumpăra producătorul israelian de cipuri PrimeSense

AFP/Mediafax Foto

AFP/Mediafax Foto

Autor: Ioana Nita

16.07.2013, 20:46 121

Gigantul american Apple se află în negocieri pentru a achiziţiona producătorul israelian de cipuri PrimeSense, care a dezvoltat tehnologia utilizată de Microsoft la consola de jocuri Xbox, pentru suma de 280 milioane de dolari, potrivit cotidianului Calcalist din Israel, citat de agenţia Thomson Reuters. O delegaţie de ingineri de la Apple a vizitat la începutul lunii sediul companiei PrimeSense din Israel, însă pentru moment reprezentanţii celor două entităţi nu au confirmat existenţa unor negocieri.

Microsoft a utilizat tehnologia PrimeSense, care le permite dispozitivelor digitale să ofere o imagine tridimensională, pentru dezvoltarea senzorului Kinect. Acesta a fost livrat mai întâi ca un modul suplimentar pentru consola de jocuri video Xbox 360, iar apoi a fost lansat ca un dispozitiv de sine stătător pentru utilizatorii PC-urilor, notează portalul The Next Web. Prin achiziţionarea companiei israeliene, Apple ar avea acces la acest tip de tehnologie, deşi este dificil de speculat cum va fi integrată aceasta în produsele noi sau existente ale gigantului american.

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 17.07.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO