Business Hi-Tech

Apple a prezentat ieri cele mai noi gadgeturi ale companiei. Ce specificaţii au, cât costă şi cum arată noile iPhone-uri, iPad-uri şi Apple Watch. Galerie FOTO

Noile gadget-uri Apple

Noile gadget-uri Apple

Autor: Oana Stupinean

10.09.2015, 11:58 1835

Apple a deschis conferinţa de anul acesta cu Apple Watch, accentul fiind pus pe sistemul de operare, watchOS. Compania a dezvăluit încă de la începutul verii noua versiune 2.0 a software-ului pentru ceas, însă abia acum putem vedea aplicaţiile bazate pe aceasta. Desigur, prezentarea nu a început înainte de menţionarea faptului că 97% dintre utilizatorii de Apple Watch sunt mulţumiţi de dispozitivele lor.

Deşi ceasurile Apple au devenit un „must”, iPhone-urile sunt cele mai importante produse Apple. Lansarea Apple 6S şi 6S Plus vine cu actualizări importante pentru utilizatori, cum ar fi opţiunea Force Touch, cu care gadgeturile vor recunoaşte trei tipuri diferite de atingere: o atingere uşoară, o apăsare şi o apăsare mai puternică. De asemenea, camera foto de 12 mp, senzorul fiind un RGBW produs de Sony, ce va putea filma în 4K. Apple a rezolvat o problemă importantă la noile iPhone-uri: carcasa de metal, care la modelele precedente se îndoia foarte uşor. Noua carcasă, din Aluminiu 7000 este foarte rezistentă şi nu se îndoaie.

"Sunt cele mai avansate iPhone-uri din istorie, am îmbunătăţit totul. De fapt, sunt cele mai avansate telefoane din lume!" a declarat Tim Cook, directorul general al companiei Apple, în cadrul evenimentului.

În cadrul evenimentul a fost lansată şi o nouă versiune a Apple TV cu o nouă caracteristică: jocurile. „Apple TV se vinde din 2007, iar viziunea noastră este una simplă şi puţin provocatoare”, a mai spus CEO-ul Apple Tim Cook.

Noul sistem Apple TV vine cu o mică telecomandă pentru senzorii de mişcareşi cu sistemul de executare a comenzilor pe baza recunoaşterii vocii Siri. Costurile noului dispozitiv sunt între 150-200 de dolari. "Noi credem ca viitorul televizoarelor este reprezentat de aplicaţii iar viitorul a început deja" a spus Tim Cook în timpul lansării noului Apple TV.

Lansările s-au ţinut lanţ în cadrul evenimentului Apple, noul iPad Pro a surprins printr-un ecran mai mare decât ecranele celor mai mici laptopuri Apple. iPad Pro vine cu un ecran de 12,9 inch şi cu 5.6 milioane de pixeli. Tabelta  are 4 difuzoare şi ele îşi modifică sunetul de la dreapta la stânga în funcţie de cum este înclinat iPad-ul. Preţul iPad Pro este între 800-1.000 de dolari.

"Este cel mai avansat iPad pe care l-am construit până acum", a declarat Cook. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO