Business Hi-Tech

Apple a lansat ieri noile modele de MacBook Air, iPad Pro, Mac Mini şi ultima versiune a softului iOS

Apple a lansat ieri noile modele de MacBook Air, iPad...

Autor: Ioana Nita

31.10.2018, 00:04 535
Gigantul american Apple a prezentat ieri în cadrul unui eveniment organizat la New York cele mai noi modele ale laptopurilor MacBook Air, tabletelor iPad Pro, PC-ului Mac Mini, precum şi ultima versiune a softului său – iOS 12.1. Noile MacBook Air vin echipate cu ecran Retina de 13,3 inchi, ramă mai îngustă în jurul ecranului, sensor de amprentă lângă tastatură, procesor Intel i5, memorie RAM de până la 16 GB şi capacitate de stocare de maximum 1,5 TB, preţul de pornire fiind de 1.199 dolari.

Noul iPad Pro nu mai are, la fel ca şi ultimele modele de iPhone, butonul Home, având astfel o ramă mult mai îngustă pentru ecranul de 11 inchi sau de 12,9 inchi.

Noua tabletă Apple dispune de noul cip al gigantului ame­rican - A12X bionic chip, care integrează un procesor 8-core şi o unitate de procesare grafică 7-core, precum şi de o capacitate de stocare de până la 1 TB, fiind astfel cu 92% mai rapid decât PC-urile portabile, potrivit reprezen­tan­ţilor Apple. Noul iPad Pro are de asemenea integrată func­ţ­ia de recunoaştere facială pentru deblocare, fiind echi­pat cu o cameră frontală de 7 MP şi cu cea principală de 12 MP.

Preţul tabletei iPad Pro de 11 inchi porneşte de la 799 do­lari, în timp ce modelul de 12,9 inchi costă minimum 999 dolari. Odată cu noul iPad Pro, Apple a lansat şi noul Apple Pen­cil, care se conectează automat cu tableta şi se încarcă wireless.

Tot în cadrul evenimentului de ieri din SUA, Apple a prezentat şi noul Mac Mini, care este disponibil în 2 variante – 4-core şi 6-core, având până la 2 TB de stocare SSD şi memorie de până la 64 GB. Preţul unui Mac Mini începe de la 799 dolari. Pe lângă noutăţile hardware, Apple a lansat ieri şi softul iOS actualizat – versiunea 12.1, cea mai mare îmbunătăţire fiind posibilitatea de a folosi aplicaţia pentru apeluri video Facetime în grupuri de maxim 32 de persoane concomitent.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO