Business Hi-Tech

Apple a cumpărat compania care a furnizat tehnologia 3D pentru Xbox Kinect

AFP/Mediafax Foto

AFP/Mediafax Foto

Autor: Ioana Nita

18.11.2013, 18:32 157

Gigantul american Apple a achiziţionat pentru 345 milioane de dolari producătorul de cipuri PrimeSense din Israel, care a furnizat companiei Microsoft tehnologia prin care utilizatorii Xbox se pot juca şi controla consola prin gesturi, potrivit informaţiilor din publicaţia israeliană Calcalist, preluate de The Telegraph. 

Senzorii dezvoltaţi cu tehnologia PrimeSense le permit echipamentelor digitale să analizeze în format tridimensional o scenă, cea mai cunoscută implementare a tehnologiei fiind în sezorul Kinect pentru consola de jocuri Xbox de la Microsoft, care poate fi controlată astfel prin gesturi de către utilizatori.

Acordul între cele două companii este aproape încheiat, rămânând doar câteva detalii de pus la punct, conform unor surse apropiate situaţiei. Reprezentanţii Apple au refuzat să comenteze datele. PrimeSense este a doua companie israelină cumpărată de Apple, după producătorul de cipuri pentru memorii flash Anobit.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 19.11.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO