Business Hi-Tech

Apple a brevetat un hibrid între butonul Home şi un joystick

Apple a brevetat un hibrid între butonul Home şi un...

Autor: Cătălin Niţu

16.01.2015, 21:48 235

Apple nu este un nume care să ne ducă cu gândul la jocuri video, însă de la lansarea dispozitivelor cu iOS, compania a câştigat teren în acest spaţiu. Acum că există un ecosistem sănătos pentru dezvoltatorii de jocuri şi destule accesorii MFi pentru a asigura o experienţă plăcută, compania pare să caute şi alte metode pentru a îmbunătăţi capabilităţile produselor proprii la acest capitol. Una dintre acestea pare să fie un buton „Home” mai special, descoperit printre brevetele înregistrate de companie.

Vorbim despre un buton „inteligent”, care poate funcţiona în două moduri diferite. Primul este modul standard, prezent deja pe toate dispozitivele cu iOS, care funcţionează în modul bine cunoscut. Cel de-al doilea mod transformă butonul într-un stick analogic numai bun pentru folosit în jocuri video. Documentul ataşat brevetului descrie un buton „multifuncţional”, care poate funcţiona pe trei axe. Este vorba despre controlul pe axele X şi Y atunci când este utilizat modul „stick” şi axa Z, atunci când se întoarce la forma iniţială.

Sistemul mecanic care permite „transformarea” butonului este bazată pe un arc metalic, care în teorie nu ar fi foarte rezistent la utilizare repetată.

Citiţi articolul integral pe www.go4.it.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO