Business Hi-Tech

Apple a brevetat un controller de jocuri şi tastatură detaşabilă pentru iPhone

Apple a brevetat un controller de jocuri şi tastatură...

Autor: Aurelian Mihai

27.01.2015, 20:15 390

Apple ar putea lansa o nouă gamă de accesorii modulare destinate folosirii cu telefoane iPhone, cuprinzând gamepad-uri care se ataşează direct de carcasa telefonului, adăugând butoane fizice şi joystick analogic pentru controlul acţiunii în jocurile de iOS, tastatură QWERTY cu butoane fizice, camere foto suplimentare, difuzoare si microfoane suplimentare, respectiv trackpad suplimentar cu suport pentru comenzi multitouch.Conexiunea cu dispozitivul principal poate fi realizată prin legătură hardware directă sau interfaţa Bluetooth.

Accesoriile descrise în aplicaţia pentru brevet ar putea lua multitudine de roluri, oferind mai mult control în jocuri şi acoperind domenii de nişă, spre exemplu oferind mai multă flexibilitate pentru exprimarea creativităţii, înregistrând conţinut audio şi video. Unele variaţii ale acestor accesorii prevăd inclusiv suplimentarea capacităţii de stocare internă, configurarea mai multor profiluri de utilizator şi ieşire video pentru vizionarea de conţinut pe ecranul televizorului.

Din păcate brevetul scos la lumină de Apple Insider a strâns deja cam mult praf, fiind datat din anul 2008 fără ca vreuna din inovaţiile descrise să fie transpusă într-un produs comercial.

Citiţi articolul integral pe www.go4it.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO