Business Hi-Tech

Aplicaţia zilei: Evernote

Aplicaţia zilei: Evernote

Autor: Ioana Nita

07.10.2013, 20:25 1315

Nume: Evernote

Platformă soft: Google Android, Apple iOS (inclusiv pentru iPod touch), Windows Phone, BlackBerry,  web OS, Chrome OS, desktop (Mac OS X, Windows Desktop sau Windows 8 )

Preţ: gratuit

Dezvoltator: Evernote Corporation (fondator Stepan Pachikov)

Funcţionalitate: Aplicaţia le permite utilizatorilor să creeze notiţe de tip text, foto şi audio care se sincronizează apoi pe toate dispozitivele folosite de aceştia, precum smartphone, tabletă sau computer. Odată salvate notiţele în Evernote, utilizatorul poate ataşa acestora un document, o fotografie sau un fişier video/audio sau poate crea şi adăuga pe moment o poză sau o notiţă audio şi poate chiar dicta conţinutul notiţei.

Aplicaţia le oferă de asemenea utilizatorilor şi opţiunea de a seta un „reminder” pentru o anumită notiţă, precum şi de a distribui notiţele prin e-mail sau reţele de socializare. Dacă persoana căreia i-a fost distribuită notiţa pe e-mail foloseşte la rândul ei Evernote, atunci aceasta va putea salva notiţia în aplicaţie. Notiţele din Evernote pot fi organizate în foldere şi etichetate într-o anumită categorie, spre exemplu în „călătorii”, iar aplicaţia permite şi salvarea unui link accesat din browser.

O altă funcţie de care dispune utilizatorul Evernote este cea de căutare printre notiţe după un anumit cuvânt. Toate aceste funcţionalităţi sunt accesibile în varianta gratuită a aplicaţiei, însă Evenote oferă şi o versiune premium care permite în plus acces la notiţe şi offline (fără conexiune la internet), încărcarea unor fişiere mai mari (până la 1 GB pe lună), funcţia de căutare disponibilă şi în pdf-urile scanate, mai multă memorie pentru notiţe (până la 100 MB fiecare notiţă), securitate sporită în cazul dispozitivelor mobile, distribuirea „carneţelelor” către alte persoane care le pot edita la rândul lor şi posibilitatea păstrării unei arhive a notiţelor pe computer. Varianta Premium de la Evernote costă 16,29 lei pe lună sau 146,6 lei pe an. La nivel global, Evernote are circa 75 milioane de utilizatori.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 08.10.2013

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO