Business Hi-Tech

Aplicaţia Vitabox.me propune personalizarea suplimentelor nutriţionale

Mihnea Spirescu

Mihnea Spirescu

Autor: Elisabeta Toma

23.03.2015, 00:03 407

Nutriţia adecvată nu mai este astăzi o problemă a lipsei de informaţie – ci o problemă a abundenţei de informaţie şi, mai ales, o proble­mă de încredere. Că­utăm experţi care să ne re­co­mande hrana şi suplimentele adecvate – dar ezităm în faţa diversităţii de abordări con­tra­rii şi a intereselor co­merciale.

Industria de suplimente ali­men­­tare ridică ea însăşi semne de în­tre­bare: dată fiind lipsa de regle­mentare şi scan­da­lu­rile publice privind fraude în com­­poziţia anumitor mărci, cum să ne ori­­entăm în alegerea unor produse efi­ca­ce?

În acest context, nevoia unei supli­men­tări nutriţionale devine tot mai mult ne­voia unei suplimentări a încrederii. Aceasta este pro­blema la care Mih­nea Spirescu, cofondator al Vitabox.me, în­cearcă să răs­pun­dă  – aducând împreună ex­perţi nutri­ţionişti, antrenori şi algoritmi de clasificare pen­tru perso­nalizarea îngrijirii. Pen­tru a-şi testa ideea, pe 7-8 mar­tie 2015 a participat, îm­pre­ună cu cole­gii săi de echipă Silviu Po­pes­cu şi Dan Ciocîrlan, la Inno­va­tion Labs

Aplicaţia Vitabox.me va rula pe dispozitive mobile iOS, agregând informaţiile de la ceasuri inteligente,  trackere de fitness şi alte wearables.  Utilizatorii introduc în aplicaţie informaţii privind rutina activităţii lor sportive şi direcţia spre care se îndreaptă, iar acestea vor fi cuplate cu datele de monitorizare. Aplicaţia generează un profil personalizat şi oferă o clasificare în anumite categorii de nevoi. Profilul este realizat prin algoritmii Vitabox.me, dar categoriile vor fi ajustate prin colaborarea cu antrenori şi experţi nutriţionişti. Algoritmul ţine cont de obiectivele şi experienţa utilizatorilor – de exemplu, dacă doresc să slăbească sau să câştige masă musculară, dacă sunt începători sau avansaţi. Pasul final constă chiar în aducerea suplimentelor lângă pahar: pornind de la recomandările profesioniştilor, aplicaţia va permite comandarea mixului adecvat de suplimente, în cadrul unui program de nutriţie.

Vitabox.me răspunde unei probleme pe care Mihnea a constatat-o chiar prin propria experienţă. Şi-a propus un maraton şi, căutând pe internet informaţii, a observat cât de dificil este să navighezi labirintul de recomandări contradictorii. Mulţi dintre prietenii săi se confruntau, de altfel, cu aceeaşi dilemă. De aici a pornit ideea pentru Vitabox.me – o idee pe cale de a deveni un produs pe piaţă. Echipa a testat deja oportunităţile de desfacere în România: mulţi antrenori de fitness sunt interesaţi să poată răspunde solicitărilor clienţilor privind suplimentele apelând la o aplicaţie de încredere, punându-şi în valoare reputaţia şi relaţiile. Următoarele trei luni se anunţă intense: la finalul programului Innovation Labs 2015, în cadrul evenimentului DemoDay din 25 mai, Vitabox.me îşi va prezenta produsul în faţa posibililor investitori.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO