Business Hi-Tech

Aplicaţia care a depăşit Facebook şi Instagram la popularitate în SUA

Aplicaţia care a depăşit Facebook şi Instagram la...

Autor: Cătălina Butan

23.06.2014, 20:02 3616

Yo, aplicaţia care trimite mesajul instant “Yo” utilizatorilor săi, a urcat săptămâna trecută pe poziţia a cincea în topul celor mai populare aplicaţii din magazinele de jocuri şi aplicaţii app store ale Apple din SUA, depăşind Facebook, Instagram şi Snapchat, scrie Financial Times în ediţia online.

Aplicaţia care permite utilizatorilor să trimită mesajul instant “Yo”, însoţit de un salut înregistrat, a atras atenţia fondurilor de investiţii din Silicon Valley, dar şi a hackerilor. Aplicaţia a fost recent victima unui atac cibernetic.

Aproape 4 milioane de mesaje “Yo” a fost trimise într-o singură zi, săptămâna trecută. Mesajul cu textul Yo conţine şi o înregistrare audio cu salutul “yo!”.  Aplicaţia a primit recent o finanţare de un milion de dolari.  Moshe Hogeg, director executiv al companiei care a dezvoltat aplicaţia de image-sharing Mobli, a “schiţat” o aplicaţie simplă cu un buton mare, iar Or Arbel, un fost programator la Mobli, a dezvoltat aplicaţia în doar opt ore. La doar două luni de la lansare, aplicaţia Yo are 50 de milioane de utilizatori. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO