Business Hi-Tech

Angajaţii Amazon îşi pot lua cât concediu medical vor în luna martie, însă doar cei puşi în carantină vor fi plătiţi

Angajaţii Amazon îşi pot lua cât concediu medical vor...

Autor: Teona Tomoiaga

13.03.2020, 17:37 128

Angajaţii Amazon îşi pot lua câte zile de concediu medical vor luna asta, însă doar cei care sunt aflaţi în carantină din cauza coronavirusului vor fi plătiţi, scrie BBC.

Muncitorii din depozitele companiei americane au dreptul la doar 10 zile de concediu plătit pe an, pentru vacanţe, boli sau situaţii de urgenţă.

Unii angajaţi au cerut însă gigantului să modifice această politică pentru a opri răspândirea de coronavirus.

“Toţi angajaţii Amazon care au fost infectaţi cu Covid-19 sau trimişi în carantină vor primi pe loc salariul pe două săptămâni. Această plată suplimentară este pentru a asigura angajaţilor timpul necesar să revină la muncă într-o stare de sănătate bună, fără să se îngrijoreze cu privire la pierderea salariilor”, a scris compania într-un mesaj publicat pe blogul propriu.

"Asta suplimentar zilelor nelimitate de concediu medical pe care şi le pot lua toţi angajaţii până la finalul lunii martie", a adăugat compania.

Unul din patru angajaţi din SUA, adică mai mult de 32 milioane de persoane, nu are dreptul la zile de concediu medical plătite, potrivit statisticilor.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO