Business Hi-Tech

Angajament fără precedent obţinut de Consiliul Concurenţei de la RCS&RDS: gigantul din cablu se angajează să migreze toţi clienţii AKTA la fibră optică şi să le reducă tarifele cu 10-15% pentru a finaliza tranzacţia

Angajament fără precedent obţinut de Consiliul...

Autor: Adrian Seceleanu

17.06.2020, 16:29 16028

Consiliul Concurenţei a obţinut de la RCS&RDS un angajament fără precedent pentru piaţa locală de telecom pentru a oferi companiei undă verde pentru preluarea clienţilor grupului AKTA / Digital Cable Systems: gigantul din cablu se angajează să migreze toţi clienţii preluaţi la o infrastructură de fibră optică şi să le reducă tarifele cu aproximativ 10-15%, conform unui document publicat de instituţie.

RCS&RDS a fost nevoit să îşi asume aceste angajamente pentru a finaliza tranzacţia în condiţia în care are o cotă de piaţă de peste 50% pe internet fix şi cablu TV, dominând astfel autoritar cele două segmente cheie din piaţa de telecom.

Trecerea la reţeaua RCS&RDS ar urma să fie finalizată în 3 ani de la primirea acordului pentru finalizarea tranzacţiei. “Preţurile standard ale RCS&RDS sunt în medie cu 10-15% mai mici decât preţurile standard practicate de AKTA/DCS”, conform documentului citat. RCS&RDS se mai angajează şi să nu majoreze tarifele în următorii 3 ani pentru clienţii preluaţi de la AKTA/DCS.

Conform datelor ZF este vorba de aproximativ 300.000 - 400.000 de clienţi (cu un număr mai mare de abonamente la TV şi internet fix în principal).

Concurenţa a mai obţinut de la RCS&RDS şi angajamentul că dacă în viitor negocierile cu furnizorii de conţinut video eşueză (posturi TV în esenţă), aceştia vor primi posibilitatea de a vinde în pachete separate conţinutul către clienţii RCS&RDS la un preţ care să includă o marjă de profit pentru RCS&RDS în limita de 10%.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO