Business Hi-Tech

Android 5.0 Lollipop: ce este nou, interesant şi bun

Android 5.0 Lollipop: ce este nou, interesant şi bun

Autor: Dorian Prodan

24.11.2014, 16:58 1349

Pentru o bună perioadă de timp, Google nu a dezvăluit nici un detaliu despre viitoarea versiune majoră a sistemului de operare Android, şi doar ocazionalele informaţii neoficiale ne-au dat de înţeles că ni se pregăteşte ceva deosebit. Într-un final, compania a anunţat Android 5.0 în vara acestui an şi, după o aşteptare cam lungă, a publicat codul final în AOSP şi ne-a oferit actualizările pentru terminalele Nexus.

Prima versiune a sistemului de operare Android a fost de la bun început o răţuşcă urâtă, interfaţa grafică mohorâtă şi neinspirată fiind net inferioară celei strălucitoare oferite de noua vedetă iOS. Odată cu saltul la versiunea 2.x, mediul grafic al platformei Android a fost îmbunătăţit treptat, însă progresul până la Gingerbread inclusiv a fost neconvingător şi interfeţele proprietare precum HTC Sense au fost la mare preţ în perioada 2010 – 2011.

Marea schimbare a survenit odată cu sosirea actualului designer-şef Matias Duarte, elementele noi testate pe tabletele Android 3.0 fiind îmbunătăţite, ajustate, finisate şi implementate în Android 4.0.

Citiţi articolul integral pe www.go4it.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO