Business Hi-Tech

Andrei Braşoveanu, partener al gigantului american Accel: UiPath este alături de Facebook, Slack sau CrowdStrike una dintre cele mai de succes investiţii din istoria noastră. Valoarea totală a investiţiei noastre în acest moment este de peste 7 mld. dolari, reprezentând un multiplu de peste 40 de ori faţă de suma investită şi de peste 400 de ori faţă de investiţia iniţială

Andrei Braşoveanu, partener în cadrul biroului din Londra al Accel:

Ce contează foarte mult este ca şi echipa fondatoare să aibă acelaşi nivel înalt de ambiţie, ceea ce s-a întâmplat cu Daniel, care întotdeauna şi-a dorit să listeze UiPath pe bursa din New York.

Pentru noi acest eveniment constituie o confirmare că antreprenori de oriunde în lume pot construi companii care pot revoluţiona pieţe globale, de la New York până la Londra, Sidney sau chiar Bucureşti.

Andrei Braşoveanu, partener în cadrul biroului din Londra al Accel: Ce contează foarte mult este ca şi echipa fondatoare să aibă acelaşi nivel înalt de ambiţie, ceea ce s-a întâmplat cu Daniel, care întotdeauna şi-a dorit să listeze UiPath pe bursa din New York. Pentru noi acest eveniment constituie o confirmare că antreprenori de oriunde în lume pot construi companii care pot revoluţiona pieţe globale, de la New York până la Londra, Sidney sau chiar Bucureşti.

Autor: Adrian Seceleanu

10.05.2021, 08:30 225

Fondul de investiţii american Accel, unul dintre cei mai puternici jucători din industria globală de capital de risc dedicat industriei hi-tech, pune UiPath - cel mai valoros produs al industriei de IT din România, acum o companie listată la New York cu o evaluare de aproape 40 mld. dolari, în rândul celor mai inspirate tranzacţii făcute de-a lungul istoriei de fond, respectiv alături de giganţi precum Facebook şi Slack.

„Într-adevăr listarea UiPath pe bursa NYSE constituie un moment istoric pentru România, pentru Europa, cât şi pentru piaţa globală de software. Acest IPO este unul dintre cele mai mari 3 în software din istoria burselor americane, alături de Snowflake şi de Qualtrics, o altă companie din portofoliul Accel. Pentru noi acest eveniment constituie o confirmare că antreprenori de oriunde în lume pot construi companii care pot revoluţiona pieţe globale, de la New York până la Londra, Sidney sau chiar Bucureşti. Când Accel a fost fondat acum 38 de ani pe campusul universităţii Stanford, noi am fost convinşi de faptul că fondatori talentaţi pot veni de oriunde, aşa că ne-am extins devreme în Londra (acum 21 de ani), precum şi în Bangalore. UiPath este alături de Facebook, Slack sau CrowdStrike una dintre cele mai de succes investiţii din istoria lui Accel“, a declarat într-un interviu pentru ZF Andrei Braşoveanu, partener în cadrul biroului din Londra al Accel din anul 2019.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO