Business Hi-Tech

ANCOM: Tarifele de interconectare pentru apelurile mobile scad cu 8% din iulie

ANCOM: Tarifele de interconectare pentru apelurile mobile...

Autor: Adrian Seceleanu

29.04.2021, 00:00 457

Tarifele de interconectare practicate de operatorii locali de telefonie mobilă vor scădea cu 8% din luna iulie a acestui an, conform reglementărilor europene, conform unui anunţ al Autorităţii Naţionale de Reglementare în Comunicaţii (ANCOM). „Începând cu 1 iulie 2021, operatorii de telefonie fixă şi mobilă care activează pe piaţa din România vor reduce tarifele pentru terminarea apelurilor în propriile reţele ca urmare a stabilirii, la nivel european, a unor tarife maxime în acest sens. Astfel, tariful pentru terminarea apelurilor mobile va scădea cu aproape 8% faţă de nivelul actual, până la  0,7 eurocenţi/minut“, conform ANCOM.

„Această măsură de reglementare a fost stabilită de către Comisia Europeană prin Regulamentul Delegat (UE) 2021/654, publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene la data de 22 aprilie. Regulamentul Comisiei Europene este obligatoriu şi se aplică direct, fără a necesita transpunere în legislaţia naţională.” Noul tarif stabilit prin Regulamentul Comisiei Europene este în scădere cu aproape 8% faţă de 0,76 eurocenţi/minut, cât este în prezent, şi va fi perceput de către toţi operatorii de telefonie mobilă desemnaţi cu putere semnificativă pe piaţa serviciilor de terminare a apelurilor la puncte mobile în propriile reţele publice de telefonie. Regulamentul Comisiei Europene stabileşte şi tarifele pentru următorii ani, ce se vor aplica şi în România astfel: 0,55 eurocenţi/minut în perioada 1 ianuarie -  31 decembrie 2022; 0,4 eurocenţi/minut în perioada 1 ianuarie - 31 decembrie 2023; 0,2 eurocenţi/minut de la 1 ianuarie 2024.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO