Business Hi-Tech

ANCOM scoate la vânzare caietele de sarcini pentru primele 2 multiplexe de televiziune digitală

01.07.2010, 17:23 19

Autoritatea Naţională de Reglementare în Comunicaţii (ANCOM)pune în vânzare caietele de sarcini pentru derularea procedurilorde selecţie comparativă de acordare a licenţelor de utilizare afrecvenţelor radio în sistem digital terestru, în vederea operăriiprimelor două multiplexe de televiziune digitală terestră DVB-T peteritoriul României.

Caietele de sarcini conţin cerinţele tehnice minimale pe careofertanţii trebuie să le îndeplinească pentru a putea participa laprocedurile de selecţie comparative prin care vor fi acordatelicenţele de operare a primelor două multiplexe digitale terestre,incluzând grila de punctaj, obligaţiile minimale pe care ofertanţiivor trebui să şi le asume în cazul în care vor fi declaraţicâştigători, precum şi data limită până la care se pot primiofertele.

Participarea la procedurile de selecţie organizate de Autoritateeste condiţionată de achiziţionarea, în prealabil, a caietelor desarcini. Potrivit graficului de desfăşurare a procedurilor deselecţie actualizate de caietele de sarcini, termenul limită dedepunere a ofertelor este 31 august pentru ambele multiplexe,urmând ca stabilirea câştigătorilor să aibă loc la data de 28septembrie 2010 pentru primul multiplex şi la data de 8 octombrie2010 pentru cel de-al doilea. În situaţia în care analiza ofertelorpresupune procesarea unui volum mare de informaţii, ANCOM poateprelungi termenele de stabilire a câştigătorului şi, respectiv, dedepunere a contestaţiei.
Procedurile de selecţie comparativă se vor desfăşura în trei etape:etapa de calificare, în care comisia desemnată de ANCOM va verificadacă ofertanţii îndeplinesc condiţiile minime stabilite princaietele de sarcini, etapa de evaluare a ofertelor, în care se vorevalua numai ofertele acelor participanţi declaraţi calificaţi şi,respectiv, etapa de desemnare a câştigătorilor, în care cele douălicenţe de utilizare a frecvenţelor radio în sistem digitalterestru pentru primele două multiplexe vor fi acordateofertanţilor care acumulează cel mai mare punctaj. Participanţii laprocedurile de selecţie comparative pot depune contestaţie privindrezultatul licitaţiei în termen de 3 zile lucrătoare de la dataprimirii înştiinţării privind rezultatul licitaţiei, urmând ca întermen de 7 zile de la data depunerii contestaţiilor o comisiedesemnată de ANCOM să soluţioneze contestaţiile.

Caietele de sarcini puse în vânzare de Autoritate pot fi obţinutepână pe 9 iulie de la sediul ANCOM din Bucureşti, pe baza plăţiisumei nerambursabile de 1500 lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO