Business Hi-Tech

ANCOM: Reţelele mobile de voce ale Orange, Vodafone şi Telekom au o acoperire mai mică decât cea obligatorie prevăzută de licenţe

ANCOM: Reţelele mobile de voce ale Orange, Vodafone şi...

Autor: Adrian Seceleanu

28.08.2018, 00:06 1582

Orange şi Vodafone au primit avertisment, iar Telekom, care este cu peste un procent din populaţia României sub ţinta de acoperire, o amendă de 0,5 milioane de lei.

Niciunul dintre giganţii care domină piaţa locală de telefonie mobilă, Orange, Vodafone şi Telekom, nu respectă integral obligaţiile de acoperire a populaţiei României cu servicii de comunicaţii, conform unui anunţ al Autorităţii Naţionale de Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), care a fost lansat în urma unei campanii de măsurare a acoperirii care s-a desfăşurat începând cu luna ianuarie.

Conform rezultatelor prezentate de ANCOM, compania Vodafone - numărul doi pe piaţă - şi nu Orange - liderul industriei - are cea mai extinsă acoperire a reţelei de voce de pe piaţa locală, în timp ce Telekom are cea mai mică acoperire, cu peste 1% sub nivelul cerut, motiv pentru care grupul a şi fost singurul sancţionat dintre cei trei operatori. Campania de măsurători a fost desfăşurată în perioada ianuarie - iulie şi a vizat 12.786 de localităţi locuite de peste 19,8 milioane de locuitori din totalul de 20,1 milioane. Compania de cablu RCS&RDS are obligaţia de a atinge acelaşi grad de acoperire anul viitor.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO