Business Hi-Tech

ANCOM propune tariful de utilizare a frecvenţelor radio pentru aplicaţiile specifice unor evenimente

ANCOM propune tariful de utilizare a frecvenţelor radio...

Autor: Departamentul Economic

30.10.2019, 16:38 123

Având în vedere organizarea în cursul anului viitor, în România, a Campionatului European de Fotbal UEFA 2020, ANCOM supune consultării publice, în regim de urgenţă, tariful de utilizare a spectrului în cazul utilizării temporare a unor frecvenţe. 

Este vorba de tariful de utilizare temporară a spectrului pentru radiomicrofoane şi sisteme de monitorizare audio cu căşti intraauriculare (IEM).

Tariful propus pentru utilizarea frecvenţelor radio de către radiomicrofoane şi sisteme de monitorizare audio cu căşti intraauriculare (IEM) a fost stabilit pornind de la tariful de utilizare a spectrului pentru un canal radio cu lărgimea de bandă de 12,5 kHz asignat la nivel local, în modul de utilizare simplex, pentru reţele de radiocomunicaţii mobile formate din staţii mobile şi portabile, proporţional cu numărul de canale cu lărgimea de bandă de 12,5 kHz cuprinse în lărgimea de bandă alocată.

Tariful de utilizare a spectrului se aplică anual, fracţionat pentru perioadele solicitate, cu perioada minimă de tarifare de o lună.

Autoritatea consideră că măsurile propuse trebuie adoptate în regim de urgenţă, termenul de consultare fiind de 14 zile.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO