Business Hi-Tech

ANCOM poate merge înainte cu „mini-licitaţia” 5G de 73 mil. euro: Consiliul Concurenţei a dat aviz favorabil procedurii

Consiliul Concurenţei (CC) a transmis Autorităţii Naţionale de Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) - arbitrul pieţei de comunicaţii din România - că dă undă verde proiectului de hotărâre de Guvern, de caiet de sarcini şi proiectului de decizie al ANCOM care stau la baza unei licitaţii de spectru radio care va avea loc în acest an şi care ar urma să aducă la bugetul de stat peste 70 mil. euro dacă se vor vinde toate “bucăţile” de spectru radio scoase la vânzare.

“Vă comunicăm că, în urma analizei documentaţiei transmise, autoritatea de concurenţă exprimă o poziţie favorabilă faţă de proiectul de HG, proiectul caietului de sarcini şi faţă de proiectul Deciziei ANCOM”, conform documentului emis în data de 25 august şi publicat joi pe site-ul autorităţii de concurenţă.

Concurenţa a dat undă verde şi pe preţurile minime stabilite în proiect. “Criteriile de calificare stabilite de ANCOM sunt nediscriminatorii, transparente, obiective, proporţionale şi suficient de popularizate, se poate aprecia că acţiunea ANCOM de stabilire a unui preţ minim de plecare a licitaţiei  nu reprezintă un element de natură  să afecteze concurenţa între posibilii ofertanţi”, se arată în adresa semnată de preşedintele CC, Bogdan Chiriţoiu.

ANCOM a anunţat în iulie are în plan să lanseze în această toamnă o minilicitaţie de spectru radio prin care are să scoată la vânzare licenţe pe termen redus, de câţiva ani, a unor porţiuni de spectru radio din benzile de 800 MHz, 2.600 MHz şi 3.400-3.600 MHz, operaţiune care ar putea aduce la buget peste 70 mil. euro.

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.