LIVE: Retrospectiva săptămânii. ZF IT Generation: Cele mai hot ştiri din industria tech; Cât au investit membrii TechAngels în 2021?; Ce planuri are platforma de închiriere de echipamente mobile INKI.TECH în 2022?; Cum a fost 2021 pentru platforma Hyperhuman dedicată profesioniştilor în fitness?; Cum accelerăm dezvoltarea ecosistemului local de start-up-uri?
Business Hi-Tech

ANCOM: Implementarea 5G va genera venituri de 4,7 miliarde de euro în România

Implementarea 5G va impacta întreaga economie a României prin generarea unor venituri de 4,7 miliarde euro şi crearea a peste 252.000 locuri de muncă. Până în 2026, digitalizarea industrială va duce la creşterea cifrei de afaceri la 9 miliarde de dolari, a explicat ANCOM pentru MEDIAFAX.

Se estimează că implementarea 5G va avea un impact asupra întregii economiei din România prin generarea unor venituri de 4,7 miliarde euro şi crearea a peste 252.000 locuri de muncă. Digitalizarea industrială în România va aduce creşteri semnificative ale cifrei de afaceri din industrii inteligente, de la 3,7 mld USD în 2020 la 9 mld USD în 2026, potrivit Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM).

Tehnologia 5G va avea impact direct asupra utilizatorilor, prin produse şi servicii îmbunătăţite din punct de vedere al costurilor, calităţii, experienţei, siguranţei etc.

Industriile vor avea beneficii strategice constând în calitatea mai bună a informaţiilor privind lanţurile de producţie, operaţiunile interne, caracteristicile pieţelor, segmentare, obiceiuri de consum etc., toate acestea fiind mijlocite de utilizarea facilităţilor 5G. Totodată, impactul 5G asupra acestora se va vedea în creşterea productivităţii, prin valorificarea în timp real a informaţiilor privind toate operaţiunile interne.

Utilizarea 5G în sectoarele adiacente sau terţe se vor vedea în îmbunătăţirea furnizării unor servicii publice sau securităţii, pe baza datelor de management al traficului colectate. Aceste beneficii sunt doar cele imediate, care vor putea fi observate la scurt timp de la implementarea 5G. Este foarte probabil ca felul în care vor putea fi utilizate aceste tehnologii să conducă la crearea unor noi modele de afaceri, potrivit specialiştilor ANCOM.

Cu toate că Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii prevede aceste beneficii ale tehnologiei 5G, Sorin Grindeanu, preşedintele ANCOM a declarat la sfârşitul lunii octombrie că "licitaţia se va organiza în prima jumătate a anului 2020", după ce ministrul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, Lucian Bode a afirmat că "anul acesta nu se va ţine licitaţia pentru licenţele 5G".

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.