Business Hi-Tech

Analiză ZF. Orange intră prudent pe teritoriul serviciilor fixe, cu preţuri asemănătoare celor ale partenerilor de la Telekom pentru pachetele convergente

Analiză ZF. Orange intră prudent pe teritoriul...

Autor: Adrian Seceleanu

23.05.2016, 00:08 1338

Cea mai mare diferenţă de tarife între serviciile furnizate de cei doi jucători prin aceeaşi reţea se înregistrează pe segmentul de telefonie fixă.

Tarifele primelor servicii de comunicaţii fixe din oferta Orange România, care au fost lansate săptămâna trecută pe baza unui acord care oferă companiei acces la reţeaua de fibră optică a  grupului Telekom, arată o abordare prudentă a liderului pieţei locale de telefonie mobilă, care nu îşi propune să câştige teren în acest nou teritoriu sacrificându-şi veniturile şi marja propriilor servicii mobile, ci prin promisiunea unor servicii de instalare peste media pieţei şi o împachetare optimă între infrastructura proprie mobilă şi cea fixă „închiriată“ de la rivali.

O comparaţie a tarifelor practicate de Orange şi Telekom, pentru (apro­ximativ) aceleaşi servicii, livrate prin aceeaşi reţea - a Telekom -, arată practic o singură diferenţă majoră, în cazul serviciilor de telefonie fixă: Orange are o singură propunere - 1,5 euro pe lună pentru 100 de minute în reţeaua Orange şi 100 în celelalte reţele naţionale, în timp ce la Telekom, cândva monopol pe acest segment  de piaţă, primul preţ este 7,2 euro, este adevărat pentru un pachet diferit.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO