Business Hi-Tech

Analiştii cred că Apple poate ajunge la o valoare de 1 trilion de dolari

AFP/Mediafax Foto

AFP/Mediafax Foto

Autor: Adrian Seceleanu

25.03.2015, 00:00 374

Compania americană Apple, care se pregăteşte să lanseze primul său produs nou din ultimii cinci ani - ceasul inteligent Apple Watch, ar putea ajunge la o capitalizare de 1 trilion de dolari, de la 744 miliarde de dolari în prezent, estimează analiştii băncii de investiţii Cantor Fitzgerald, citaţi de Bloomberg.

Investitorii au început să ia în serios ideea că Apple ar putea atinge o asemenea valoare de piaţă în februarie, când acţiunile gigantului IT au atins un nivel record, evaluând compania la peste 700 mld. dolari.

Brian White, analist al băncii de investiţii Cantor Fitzgerald, estimează că această evoluţie poate fi determinată de lansarea familiei de ceasuri inteligente dar şi de creşterea vânzărilor de iPhone-uri de pe piaţa din China. “Credem că piaţa va recompensa acţiunile Apple, şi de aceea ne ridicăm ţinta de preţ pe 12 luni la 180 de dolari”, conform lui White.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO