Business Hi-Tech

ANAF cumpără sisteme IT de 2,4 milioane de euro

ANAF cumpără sisteme IT de 2,4 milioane de euro

Foto Shutterstock

Autor: Ştefan Vrabie

25.07.2011, 00:03 254

Agenţia Naţională de Administrare Fis­cală va organiza înaceastă lună o li­ci­taţie pentru a cumpăra produse soft­warepentru monitorizare şi mana­ge­men­tul sistemelor IT, valoareacontrac­tu­lui fiind estimată la aproape 10,1 mil. lei (aproximativ2,4 mil. euro), potrivit unui anunţ de partici­pa­re publicat pesite-ul e-licitatie.ro pe data de 23 iulie.

Instituţia va achiziţiona pachete soft­ware pentru managementulsiste­me­­lor, al stocării şi al conţinutului, pre­cum şiechipament periferic. Contractul va fi valabil începând cu 5septembrie, termenul pentru finalizare fiind pe data de 30decembrie anul acesta, baza ope­ra­ţională a proiectului fiind lasediul Direc­ţiei Generale de Tehnologia In­for­maţiei din cadrulANAF.

Finan­ţa­rea se va face din bugetul agenţiei. Agenţia Naţionalăde Administrare Fiscală (ANAF) a anunţat recent şi că este nevoităsă cumpere urgent, printr-o licitaţie restrânsă accelerată cu ova­loa­re de 29,3 mil. lei (7 mil. euro), echi­pa­mente şi soluţiiIT care să-i permită să extindă capacitatea de stocare acen­tru­lui de date al instituţiei pentru a pu­tea prelua şi arhivadeclaraţiile pe care câteva sute de mii de firme nu le vor maidepune tipărite pe hârtie, ci online, în format electronic, după 25iulie.

Formularele în cauză sunt declara­ţia unică 112 privindcontribuţiile socia­le şi impozitul pe venit şi declaraţia 394privind livrările/ prestările şi achiziţiile efectuate peteritoriul naţional.

Conform anunţului de licitaţie, ca­rac­terul de urgenţă allicitaţiei se da­to­rea­ză depăşirii capacităţii de stocare a ANAF,care nu mai este capabilă să preia declaraţiile 112 şi 394. Înaceste con­diţii, ANAF va selecta furnizorul prin licitaţierestrânsă accelerată.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO