Business Hi-Tech

Ana Gavrilă, business unit manager, HTSS: Avem 30% cotă de piaţă pe sistemele de gestiune din farmacii

ZF High-Tech Innovation Summit 2019

Ana Gavrilă, business unit manager, HTSS: Avem 30% cotă...

Autor: Alex Ciutacu

28.10.2019, 14:12 864

Lanţurile de farmacii din România apelează din ce în ce mai mult la automatizări în ceea ce priveşte sistemele de gestiune din farmacii, iar compania High-Tech Systems & Software (HTSS) a câştigat deja o cotă de piaţă de 30%, explică Ana Gavrilă, business unit manager, HTSS, în cadrul evenimentului ZF High-Tech Innovation Summit 2019.

„Avem 30% cotă de piaţă pe sistemele de gestiune din farmacii. Am plecat de la automatizarea proceselor din farmacii, fie că este vorba despre introducerea de facturi, fie că sunt prescripţiile electronice. Ne-am uitat la furnizori, i-am ajutat şi pe ei. În zona aceasta era nevoie de automatizări pentru că în ultimii cinci ani domeniul sănătăţii, şi în special al livrării serviciilor de sănătate către pacient a devenit extrem de complicat”, povesteşte Ana Gavrilă, business unit manager, High-Tech Systems & Software, în cadrul evenimentului.

Ea explică modul în care tehnologia şi automatizările le permite şi companiilor mai mici să prindă un avantaj competitiv.

„În Galaţi spre exemplu, lanţul de farmacii Unica a adoptat soluţia de vendomate. Sunt mai mulţi clienţi din Galaţi şi Ploieşti care au dezvoltat deja farmacii online. Sunt jucători mai mici, dar sunt şi jiganţi precum Sensiblu – care în mod tradiţional au dat mereu trendul în piaţă, au pus accent pe inovaţie”, spune Gavrilă.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO