Business Hi-Tech

Americanii de la Veritas ţintesc o creştere de 10% pe piaţa din România

Americanii de la Veritas ţintesc o creştere de 10% pe...

Autor: Oana Stupinean

11.03.2016, 00:00 326

Subsidiara locală a companiei americane Veritas, care furnizează soluţii software de management al informaţiilor, ţinteşte o creştere a afacerilor cu 10% anul acesta, pe fondul cererii mai mari pentru soluţiile de gestiune şi analiză a datelor.

„Piaţa din România este într-o continuă creştere, companiile au nevoie din ce în ce mai mult să păstreze anumite informaţii şi să elimine altele. Anul acesta ţintim o creştere a afacerii de 10%, pe fondul majorării rapide a cererii de soluţii de arhivare a informaţiilor din mediul de business”, a spus Vasile Aniculăesei, manager de teritoriu al Veritas.

Creşterea cererii pentru soluţiile software de management al informaţiilor este susţinută de majorarea volumului de date şi de nevoia companiilor de a „controla” şi a analiza informaţiile din interiorul acestora.  Printre clienţii Veritas de pe plan local se numără companii din zona telecom, sectorul bancar, zona producţiei şi sectorul public.

„Piaţa românească reprezintă o oportunitate excelentă pentru dezvoltarea companiei şi o cale de a creşte cota de piaţă în regiune”, a mai spus Aniculăesei. Piaţa de arhivare a datelor, estimată la circa 2 miliarde de dolari în 2014 la nivel global, are un potenţial ridicat de creştere în următorii ani, urmând să înregistreze creşteri anuale de aproximativ 9,1% până în 2019, conform estimărilor companiei de cercetare de piaţă Gartner. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO