Business Hi-Tech

Americanii de la PDQ au cumpărat integral acţiunile start-up-ului de cybersecurity Coda Intelligence, de la fondatori şi investitorii Early Game Ventures şi Roca X

Americanii de la PDQ au cumpărat integral acţiunile...

Autor: Adrian Seceleanu

11.04.2024, 21:15 68

Compania americană PDQ, un furnizor de soluţii de management pentru activele software a achiziţionat integral acţiunile start-up-ului local de cybersecurity CODA Intelligence de la fondatori şi de la cele două fonduri care investiseră în proiect, Early Game Ventures şi RocaX.

Cele două fonduri deţineau 15% din companie (câte 7,48% fiecare), restul titlurilor fiind controlate de echipa de fondatori - Cristian Săndescu - 54,68%, Mihnea Călin - 26,62% şi Octavian Grigorescu - 3,74%. „Suntem încântaţi să ne unim forţele cu echipa PDQ”, a declarat Cristian Săndescu, CEO CODA. „Nevoia de informaţii de calitate despre riscuri, furnizate în timp real, este critică pentru echipele de securitate, mai ales în prezent, când ameninţările cibernetice sunt din ce în ce mai sofisticate.

Parteneriatul cu PDQ ne va permite să avansăm misiunea noastră comună de a permite organizaţiilor de toate dimensiunile să-şi menţină o securitate puternică la nivel informatic.” „Ne bucură faptul că una dintre investiţiile noastre timpurii a validat teza pe care am formulat-o de la început şi care este fundamentul întregii activităţi Early Game. Continuăm să investim în startup-uri care dezvoltă tehnologii cu adevărat noi, care lansează nişe sau chiar industrii noi si care au un potenţial global din prima zi. CODA a făcut acest lucru”, a declarat Cristian Munteanu, Managing Patner la Early Game Ventures.

În 2022 compoania raportase afaceri de 1,6 mil. lei, cu un profit net de 0,5 mil. lei şi un număr mediu de 9 angajaţi, conform datelor de la Ministerul Finanţelor Publice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO