Business Hi-Tech

Americanii de la Emerson demareaza productia in a treia fabrica de la Cluj

23.08.2009, 18:34 359

Concernul Emerson, cu afaceri internationale de 24 mld. dolari, a anuntat finalizarea celei de-a treia unitati de productie din parcul industrial Tetarom II din Cluj. Investitia in realizarea celui de-al treilea proiect se ridica la aproximativ 4 mil. euro. Oficialii Emerson sustin ca si alte divizii care fac parte din concernul american sunt interesate de parcul industrial din Cluj.

Cea de-a treia unitate construita de Emerson in Cluj are o suprafata de 6.000 de metri patrati destinati productiei si inca 1.500 de metri patrati pentru birouri, noua constructie urmand sa devina operationala incepand de luna viitoare. "Suntem incantati ca in aceasta perioada de criza am reusit finalizarea constructiei unei noi unitati de productie Emerson in Romania. Proiectele de investitii vor continua asa cu am stabilit initial, astfel ca anul viitor vom demara constructia celei de-a patra fabrici Emerson, iar pana in anul 2012 la Cluj vom dispune in total de sase unitati de productie", a declarat pentru ZF Transilvania Calin Banciu general manager Emerson Romania.

Suprafata totala a celor trei unitati de productie Emerson care urmeaza sa fie construite la Cluj pana in 2012 va fi de 27.000 de metri patrati, 9.000 de metri patrati fiecare constructie. In cadrul celei de-a treia unitati Emerson recent finalizata, vor fi fabricate echipamente electrice pentru medii periculoase si echipamente profesionale pentru constructii.

Potrivit reprezentantilor Emerson Romania, pana in momentul de fata au fost construite la Cluj trei unitati de productie de aproximativ 6.000 de metri patrati fiecare si un centru de inginerie, cea mai recenta divizie adusa de Emerson in parcul Tetarom II fiind compania Ridgid, subsidiara Emerson Professional Tools.

Deviziile prezente la Cluj sunt cele de regulatoare pentru gaze cu destinatie industriala si casnica, alternatoare electrice de mare putere, scule si echipamente electrice, echipamente pentru medii periculoase si echipamente profesionale pentru constructii. Oficialii Emerson au spus ca sunt in discutii si cu alte firme care s-au aratat interesate sa vina in complexul Emerson din Cluj.

"Anul trecut am demarat la Cluj productia de regulatoare de gaz in prima unitate construita in Tetarom II si ne-am propus ca in acest an sa ajungem la capacitatea maxima pe aceasta linie de productie", a spus Calin Banciu.

Constructia primei unitati de productie Emerson din Romania a fost demarata in anul 2006, iar potrivit reprezentantilor Emerson pana in anul 2012 fabricile din parcul industrial Tetarom II vor insuma aproximativ 50.000 de metri patrati.

Produsele fabricate in parcul Tetarom II sunt inglobate in proiectele complexe furnizate de concernul american. Reprezentantii Emerson spun ca fabricile din Cluj vor lucra atat pentru clienti din Europa, cat si pentru clienti din alte zone ale lumii.

"Emerson inglobeaza la nivel mondial 60 de companii, scopul nostru fiind de a asigura in campusul din Cluj conditiile prielnice desfasurarii diverselor activitati ale divizilor care fac parte din concernul american. Vom continua si in acest an sa facem angajari, iar daca numarul salariatilor Emerson a ajuns in prezent la 370 de persoane, estimam ca pana la finele anului in curs vom mai angaja inca 70 de oameni", a spus Calin Banciu.

Listat la Bursa din New York (NYSE:EMR), grupul Emerson cu sediul central in St. Louis, Missouri, este lider mondial in furnizarea de solutii care includ tehnologii avansate, prin unitatile sale de management al proceselor, automatizari industriale, tehnologii de climatizare, surse de alimentare, echipamente si unelte. Concernul numara peste 120.000 de angajati in intreaga lume, din care 23.000 in Europa, si are peste 60 de divizii care opereaza in 245 de locuri din lume. In anul fiscal 2008 vanzarile globale Emerson au depasit 24 de miliarde de dolari

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO