Business Hi-Tech

Americanii de la Dell vor să aibă 10% din piaţa românească de PC-uri

Americanii de la Dell vor să aibă 10% din piaţa...

Autor: Ioana Nita

28.11.2013, 00:06 177
ProducÂtorul american de calculatoare Dell ţinteşte o cotă de 5% pe piaţa locală de computere dedicate consumatorilor pentru sfârşitul acestui an şi mizează pe creşterea vânzărilor în 2014 până la atingerea unei cote de piaţă de 10%, ca parte a strategiei companiei de a se extinde pe pieţele emergente, potrivit lui David Spruyt, director de vânzări în cadrul Dell pentru Europa Centrală şi de Est.     
 
„În Polonia, una dintre cele mai mari pieţe din Europa Centrală şi de Est, avem în prezent o cotă de piaţă de 6%, iar înainte aveam o cotă de piaţă de două cifre (peste 10% - n. red.). La fel şi în România. În trecut aveam o cotă de piaţă de peste 10% şi din păcate am scăzut din cauza unor factori precum criza economică. Însă acum, cu noul portofoliu de produse, ţintim ca în decurs de un an să revenim la o cotă de piaţă de 10%“, a declarat pentru ZF David Spruyt.
 
În al treilea trimestru din acest an Dell s-a clasat pe locul şapte în topul producătorilor de PC-uri pe segmentul consumer din România, cu 4.425 de unităţi livrate şi o cotă de piaţă de 4,1%, potrivit datelor companiei de cercetare de piaţă IDC, citate de producătorul de PC-uri. Pe primele trei locuri se situează Lenovo, cu peste 22.000 de PC-uri vândute, Acer, cu 16.000 de unităţi livrate, şi Asus cu peste 12.000 de unităţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO