Business Hi-Tech

Americanii de la Booking Holdings au ajuns la 300 de angajaţi în România

Americanii de la Booking Holdings au ajuns la 300 de...

Autor: Roxana Rosu

23.11.2023, 13:02 387

Grupul american Booking Holdings, care operează mai multe branduri de servicii turistice online şi alte servicii conexe, cel mai cunoscut fiind platforma de rezervări Booking.com, extinde Centrul de Excelenţă din România, situat în clădirea U•Center din Bucureşti.

Extinderea birourilor face parte din planurile de dezvoltare pe termen lung, care includ angajarea a 500 de persoane în cinci ani, pe baza unei investiţii totale de aproximativ 100 de milioane de euro.

Booking Holding are în prezent 300 de angajati la Bucureşti, proprii şi  prin parteneriatul cu Infosys. Compania a închiriat încă un etaj, cu o suprafaţă de 4000 de metri pătraţi, iar spaţiul total de birouri, pe cele două nivele, a ajuns la 8000 de metri pătrati.

Cu această ocazie, a fost adăugate specializări noi Centrului, atât în domeniile deja existente, cât şi în cele recent introduse, de la securitate cibernetică şi monitorizarea fraudelor, la dezvoltare de aplicaţii, marketing, achiziţii, asistenţă IT, servicii de business globale, optimizare financiară, analiză de date şi managementul proiectelor.

"Suntem încântaţi să ne extindem prezenţa în România. Cum planurile noastre viitoare presupun atingerea pragului de 500 de angajaţi în 5 ani de la deschidere, ne-am mărit spaţiul pentru a permite integrarea celor care s-au alăturat deja echipelor noastre, dar şi a colegilor care vor urma”, a declarat Anca Fotache, General Manager, Booking Holdings România.

Noul spatiu îmbină textile tradiţionale româneşti cu imagini ale celor mai importante destinaţii turistice din ţară, completând designul primului etaj, deschis în septembrie 2022, care se concentrează în jurul conceptului de călătorie în jurul lumii.

Pe lângă booking.com, portofoliul de branduri al grupului include Agoda.com, Kayak.com, Cheapflights, Rentalcars.com, Momondo, OpenTable, HotelsCombined, Getaroom, RocketMiles şi FareHarbor.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO