Business Hi-Tech

Americanii de la Accenture şi-au bugetat investiţii de 3-4 mil. euro pentru acest an

Compania a încheiat anul 2013 cu o cifră de afaceri de aproximativ 13,4 mil. euro

Compania a încheiat anul 2013 cu o cifră de afaceri de aproximativ 13,4 mil. euro

Autor: Laurentiu Cotu

15.04.2014, 00:06 1549

Furnizorul de servicii IT Accenture România, fosta companie Evoline achiziţionată la finalul anului trecut de către gigantul american Accen­ture cu venituri anuale de 28,6 mld. dolari, are în plan pentru acest an investiţii cuprinse între 3 şi 4 mil. euro, în principal pentru mutarea biroului din Târgu-Mureş.

Compania a investit şi anul trecut aproximativ 2 mil. euro pentru dezvoltarea birourilor din Cluj-Napoca şi Târgu-Mureş.

„În acest an vom continua proiectele de investiţii din 2013, iar fondurile se situează undeva între 3 şi 4 milioane de euro. Astfel, biroul nostru din Târgu Mureş va fi mutat la începutul lunii mai într-o clădire de birouri recent finalizată“, a declarat pentru ZF Transilvania Égly János, reprezentantul Accen­ture România.

Compania dezvoltă soluţii software pentru domeniile industrie şi automatizări, dar şi aplicaţii web pentru diverse terminale mobile. Principalul partener de afaceri al companiei este grupul german Evosoft, care face parte din corporaţia Siemens, dar şi Bwin.

Compania a încheiat anul 2013 cu o cifră de afaceri de aproximativ 13,4 mil. euro, susţinută în special de clienţii existenţi, în special pe partea de automatizări căi ferate, betting, servicii support IT şi mobile development. În 2012, furnizorul de servicii IT a realizat afaceri totale de 57,9 mil. lei (13 mil. euro) şi un profit net de 12 mil. lei (2,7 mil. euro), conform site-ului Ministerului Finanţelor Publice.

„Ne aşteptăm în continuare la o creştere a afacerilor, iar cifra de afaceri planificată în momentul de faţă pentru anul 2014 se situează la peste 14 milioane de euro. Încercăm să ne dezvoltăm şi în direcţia soluţiilor informatice complexe“, a spus Égly János.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO