Business Hi-Tech

Ameninţările Statelor Unite au şters 23% – 4 miliarde de dolari – din valoarea celui mai mare producător de cipuri din China. Oficialii americani susţin că firma ar lucra cu armata chineză

Ameninţările Statelor Unite au şters 23% – 4...

Autor: Eduard Ivanovici

07.09.2020, 18:37 491

Acţiunile producătorului chinez de cipuri SMIC s-au prăbuşit luni cu aproape 23% pe fondul fricilor conform cărora compania ar deveni ultima victimă a războiului tehnologic dintre SUA şi China, potrivit CNN.

Departamentul Apărării din Statele Unite şi alte agenţii americane iau în considerarea interzicerea exporturilor către Semiconductor Manufacturing International Corp. Producătorul de cipuri ar putea fi adăugat pe o listă de companii despre care administraţia Trump crede că ar ameninţa securitatea cetăţenilor americani.

Relaţiile SMIC cu armata chineză se află în prezent sub examinare, conform unui raport Reuters, care a citat trei oficiali americani în legătură cu problema în cauză. Declinul suferit de acţiuni a şters 4 miliarde de dolari din valoarea companiei.

În ultimele săptămâni, preşedintele Donald Trump a ameninţat că va interzice unora dintre cele mai populare aplicaţii chineze, precum TikTok şi WeChat, să opereze pe teritoriul Statele Unite.

SMIC a declarat că se află în şoc după aflarea ultimelor ştiri: „Nu avem nicio relaţie cu armata chineză. Orice presupunere a legăturilor pe care le-am avea cu armata chineză reprezintă declaraţii neadevărate şi acuzaţii false”

Săptămâna trecută, China a actualizat lista de tehnologii care fac obiectul unor restricţii în ceea ce priveşte exporturile, incluzând aici domenii precum recunoaşterea vocală şi proiectarea de cipuri. ByteDance, compania-mamă a TikTok, a declarat că se va conforma noilor reguli chiar dacă vânzarea platformei video este pusă în dificultate.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO