Business Hi-Tech

AMD ar putea plati 5,5 mld. dolari pentru ATI

24.07.2006, 18:09 12

Al doilea cel mai mare producator de microprocesoare din lume, AMD (Advanced Micro Devices), este pe punctul de a cumpara compania canadiana care produce placi grafice ATI Tech, valoarea tranzactiei fiind estimata la 5,5 miliarde de dolari (aproximativ 4,3 mld. euro), conform declaratiilor unor surse familiarizate cu aceasta problema, citati de Financial Times.
In urma acestei preluari, AMD va putea intra in concurenta directa pe segmentul placilor grafice cu cel mai mare rival al sau, Intel, numarul unu in lume pe productia de microprocesoare, care detine propria linie de productie de placi grafice, scrie publicatia britanica.
Pretul destul de ridicat cerut de ATI in aceasta tranzactie ar putea impinge AMD sa plateasca o parte substantiala in actiuni sau sa faca un imprumut bancar. Valoarea actiunilor AMD a scazut cu 16% la incheierea tranzactiilor la bursa, la 18,26 $ (14,38 euro), in urma rezultatelor financiare pe al doilea trimestru al anului si a speculatiilor in piata cu privire la preluarea ATI.
Oficialii AMD nu au confirmat tranzactia cu ATI, insa aceasta urmeaza sa fie anuntata in urmatoarele zile, conform surselor apropiate situatiei, citate de Financial Times.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO