Business Hi-Tech

Amazon intră în cursa televiziunii pe Internet cu un gadget care se va bate cu Apple

Amazon intră în cursa televiziunii pe Internet cu un...

Autor: Luciana Georgescu

03.04.2014, 12:57 1156

Amazon intră în lupta cu rivalii din industria de streaming online, prin lansarea FireTV, un dispozitiv pentru vizionarea de filme şi conţinut de televiziune, care va concura cu produse din aceeaşi gamă ale unor companii precum Apple sau Google, scrie Financial Times.

Retailerul a dezvăluit miercuri, 2 aprilie, dispozitivul TV de dimensiunea unui smartphone, care costă 99 de dolari (72 de euro). Preţul este în linie cu cel al rivalului Apple aşteptat în curând pe piaţă. Produsele Apple şi Amazon se adresează unui segment de piaţă exclusivist, în timp ce dispozitivele TV clasice, produse de Roku sau Gooogle Chromecast sunt mai avantajoase din punct de vedere al preţului.

Aşa cum tableta Kindle reprezintă un portal pentru catalogul de cărţi al siteului Amazon, dispozitivul TV va oferi acces instant la filme şi la conţinutul de televiziune online, de care clienţii Amazon Prime beneficiază deja gratis.

Prin ataşarea dispozitivului la televizor, clienţii vor putea viziona conţinutul original de pe siteul Amazon, dar şi conţinutul pus la dispoziţie de alţi furnizori precum Youtube, Netflix şi Hulu sau de canalele de televiziune Showtime, ESPN şi Disney. În prezent, Amazon este în tratative cu HBO, pentru a ajunge la o înţelegere în ceea ce priveşte difuzarea filmelor.

Lansarea FireTV subliniază eforturile depuse de Amazon pentru a ieşi în evidenţă în industria digitală. Compania este lider în vânzarea produselor în mediul online, însă a rămas în urmă pe segmentul video şi muzică.

“Trebuie să combinăm conţinutul, tehnologia şi hardware-ul la cel mai mic preţ posibil. Vindem de multă vreme astfel de dispozitive şi am avut posibilitatea să analizăm ce le place cumpărătorilor şi ce nu”, a declarat Peter Larsen, vicepreşedintele afacerii Kindle.

Dispozitivul lansat de Amazon le oferă cumpărătorilor posibilitatea să asculte muzică, să vizioneze filme sau chiar să se joace. Compania îşi crează propriile jocuri şi va permite accesul la jocuri produse de parteneri, precum Electronic Arts. Jocurile vor putea fi descărcate şi pe smartphoneuri, tablete sau pe noua consola, pe care Amazon a lansat-o tot mierucri, 2 aprilie.

FireTV permite căutarea conţinutului pe comandă de voce şi are instalate setări pentru Bluetooth.

În 2014, numărul persoanelor care vor viziona conţinutul video online va ajunge la 194,5 milioane, 77,3% din totalul utilizatorilor de Internet din SUA, potrivit eMarketer, o firmă de cercetare de piaţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO