Business Hi-Tech

Amazon.com intră în competiţie cu Netflix, cel mai popular serviciu de conţinut video plătit din America

Amazon.com intră în competiţie cu Netflix, cel mai...

Autor: Andreea Anghel

21.04.2013, 14:49 196

Amazon. com, cel mai mare magazin online din lume, lucrează la un proiect pilot, care are ca scop realizarea de show-uri TV proprii pe care să le difuzeze prin intermediul serviciului plătit de livrare de conţinut video, scrie Reuiters. 

În acest sens, săptămâna trecută, compania a lansat 14 propuneri de show-uri TV pe care le-a postat pe pagina de internet a companiei  la secţiunea de conţinut video şi pot fi vizionate gratuit de vizitatori, aceştia având rolul de a vota show-ul preferat pentru ca în urma voturilor, Amazon să filmeze show-ul în întregime şi apoi să-l livreze pe platforma de conţinut video plătit a companiei.


În ultimele luni, Amazon a filmat o serie de show-uri, precum comedii sau emisuni pentru copii ca de exemplu:  Alpha House, Betas sau Teeny Tiny Dogs.

Compania a postat filmările realizate pe site-ul Amazon la secţiunea de conţinut video, iar acestea pot fi accesate gratuit de vizitatori şi votate pentru ca în urma voturilor să fie ales cel mai bun show care va urma să fie difuzat prin serviciul plătit de conţinut video al Amazon. Show-urile pilot ar putea fi vizionate şi pe alte dispozitive, precum Microsoft Xbos, Nintedo Wii sau Roku prin intermendiul aplicaţiei Amazon Instant Video.

Asemeni Netflix, cel mai popular serviciu de filme pe internet din America, Amazon a decis să depăşească nivelul actual, de distibuitor de filme produse de altcineva şi să producă ea însăşi programe de calitate.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO