Business Hi-Tech

Amazon atacă piaţa smartphone-urilor cu un model cu ecran 3D

Amazon atacă piaţa smartphone-urilor cu un model cu...

Autor: Vlad Popescu

10.05.2013, 12:59 663

Printre produsele pregătite de Amazon se numără două smartphone-uri şi un dispozitiv pentru redarea de conţinut audio de pe internet, au declarat pentru WSJ surse apropiate companiei.

Unul dintre smartphone-urile dezvoltate va avea specificaţii de top şi va putea reda imagini tri-dimensionale fără ochelari speciali, au afirmat sursele citate.

Utilizând tehnologie care urmăreşte reacţiile retinei, imaginile redate de telefon vor părea că plutesc deasupra ecranului, tri-dimensionale din orice unghi. Navigarea prin meniuri şi conţinut va putea fi efectuată prin mişcarea ochilor, au continuat persoanele citate.

Anterior, în presă au apărut informaţii privind intenţia Amazon de a dezvolta un smartphone şi un dispozitiv TV pentru vizionarea de filme şi conţinut de televiziune de pe internet.

Sursele citate vineri de WSJ susţin însă că cele două produse fac parte dintr-un proiect mai ambiţios al Amazon, care intenţionează să lanseze patru gadget-uri dezvoltate în laboratorul companiei din California.

Compania speră să înceapă lansarea noilor dispozitive în următoarele luni, însă sursele au avertizat că proiectele ar putea eşua din raţiuni financiare sau de performanţă.

Contactat de WSJ, un reprezentant al Amazon a refuzat să comenteze informaţiile.

Amazon a reuşit să se impună pe piaţa electronicelor de consum prin gama de e-readere Kindle şi a devenit în ultimul an unul dintre principalii producători de tablete Android.

Compania nu este prezentă pe piaţa smartphone-urilor, unde Samsung Electronics şi Apple generează cumulat peste 60% din vânzări, în timp ce alţi concurenţi au cote mai mici de 10%.

Amazon speră să se impună pe piaţa telefoanelor "inteligente" prin ecranul 3D, o noutate în domeniu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO