Business Hi-Tech

Amazon: Am creat "Pagini Galbene" cu poze

01.02.2005, 00:00 20

Se pare ca dictonul conform caruia o imagine face cat o mie de cuvinte se aplica si in domeniul cautarii online. Amazon.com a anuntat ca va dezvolta prin intermediul motorului sau de cautare A9 un ambitios proiect ce va pune laolalta numele a peste 14 milioane de firme americane cu fotografiile digitale ale sediilor acestora, relateaza publicatia online CNet News.
Serviciul se numeste "A9.com Yellow Pages", iar Amazon a anuntat ca are deja in baza de date 20 de milioane de fotografii digitale facute in 10 mari orase americane.
Utilizatorii pot sa introduca numele unei companii, dupa care au acces la informatii de contact, harti interactive pentru localizare, dar si la fotografii cu fatada sediului firmei respective. Folosind un serviciu special numit "block view", utilizatorii pot sa vada si imagini cu cladirile din jur, pentru a localiza mai usor cum anume pot ajunge in zona respectiva.
"Poti sa faci o plimbare virtuala pe strada, in orice directie doresti", a spus Udi Manber, directorul A9. "Astfel, Paginile Galbene pot fi si vazute, nu doar citite".
Pentru a realiza acest lucru, compania a trimis cateva microbuze pe strazile marilor orase americane, echipate cu dispozitive digitale montate pe capota. Suplimentar, masinile sunt dotate si cu echipamente GPS de localizare prin satelit, care asociaza automat fotografiile cu zona in care au fost facute. Pentru ca sistemul GPS poate sa mai aiba si scapari, compania foloseste si un software de productie proprie care verifica asocierea dintre imagini si numele companiilor introduse in baza de date.
Deocamdata, A9 a realizat fotografii cu sediile a aproximativ 1 milion de companii americane din 10 metropole americane, printre care Chicago, New York, San Francisco si Seattle.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO