Business Hi-Tech

Altex trece sigur de 500 mil. euro în 2016, spune Dan Ostahie

Dan Ostahie

Dan Ostahie

Autor: Adrian Seceleanu

16.05.2016, 00:07 1927

Altex, cel mai mare jucător de piaţa locală de retail electro-IT, cu afaceri de 433 de milioane de euro anul trecut, estimează că va depăşi în acest an un rulaj de o jumătate de miliard de euro, pe fondul avansului înregistrat de consum dar şi al dispariţiei de pe piaţă a rivalilor de la Domo.

„Estimarea că vom depăşi un business de 500 de milioane euro rămâne în picioare. În cazul Altex şi Media Galaxy, această creştere este deter­minată de creşterea organică a pieţei, de un număr mai mare de magazine şi, nu în ultimul rând, de faptul că avem un jucător mai puţin în piaţă“, a declarat pentru ZF Dan Ostahie, CEO şi proprietar al grupului.

Piaţa de echipamente electro-IT, cu o valoare de aproape 2,3 miliarde de euro anul trecut, a crescut în primul trimestru şi va avea o evoluţie pozitivă şi la nivelul întregului am, pe fondul revenirii consumului.

„Piaţa electro-IT a crescut cu aproximativ 15% în primul tri­mestru, iar în aprilie creş­terea este de aproxi­mativ 10% faţă de anul trecut. Pe măsură ce ne îndepărtăm de începutul de an, păstrăm creşterea, dar rata este atenuată. Creşterea a fost mai pu­ternică în prima parte, când impactul TVA a fost mai vizibil, mai evident, şi cred că până la finele anului vom avea o creştere agregată a pieţei de peste 10%“.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO