Business Hi-Tech

Alte victime in inalta tehnologie: presedintii NEC si C&W

22.01.2003, 00:00 12

Inca doi presedinti de companie din zona IT&C au anuntat ca demisioneaza, adaugandu-se unui lung sir de manageri- victime ale recesiunii din sector.

Valoarea actiunilor W&C continua sa scada
Anul 2002 a insemnat o scadere continua a valorii actiunilor Cable & Wireless (C&W), companie care este unul din cei mai mari furnizori de infrastructura de comunicatii (carrier) din lume. Ieri, presedintele executiv, Graham Wallace, a anuntat ca demisioneaza, din cauza esecului inregistrat in revigorarea activitatii companiei. Anul trecut a fost obligat sa concedieze 3.500 de angajati, dar nu a reusit sa schimbe situatia financiara a companiei.
 Graham Wallace a fost acuzat de mai multa vreme, de catre actionari, ca nu a reusit sa duca la bun sfarsit planul de restructurare a companiei, iar demisia sa a dus la cresterea valorii actiunilor cu 10 procente. El este considerat a fi autorul proiectului C&W Global, care s-a dovedit a aduce numai pierderi. 
Cable & Wireless a mai anuntat ieri ca doi dintre colaboratorii lui Wallace au decis si ei sa demisioneze. Directorul executiv al C&W, Don Reed si un alt director, Raymond Seitz, vor parasi compania la 31 ianurie.

Presedintele NEC pleaca mai devreme
Noji Nishigaki, presedintele concernului NEC, a anuntat ca va demisiona la sfarsitul lunii, functia sa urmand a fi preluata de Akinobu Kanasugi, presedintele diviziei producatoare de PC-uri. Decizia a venit mai devreme decat se asteptau analistii, dar conducerea companiei japoneze sustine ca ea are legatura cu starea de sanatate precara a lui Nishigaki.
Noul presedinte, Kasanugi, va trebui sa continue planul de reforme si sa reorienteze activitate companiei spre oferirea de servicii IT, spune Financial Times. El este creditat cu reforma NEC Solutions, care ofera sisteme si servicii IT si care a devenit una din cele mai profitabile divizii ale companiei.

Demisii rasunatoare in IT&C
Presedintii C&W si NEC sunt ultimii veniti in "clubul" managerilor IT&C care au demisionat mai mult sau mai putin silit.Inanitea lor s-a aflat Steve Case, presedintele AOL Time Warner care a demisionat saptamana trecuta din cauza rezultatelor financiare proaste ale companiei. La fel s-a intamplat si cu Jean-Marie Messier de la Vivendi Universal si Thomas Middelhoff de la Bertlesmann. Ron Sommer, presedintele Deutsche Telekom, a fost obligat sa demisioneze anul trecut din cauza datoriilor mari acumulate de companie. Presedintele Qwest Communciations, companie acuzata de frauda ca si WorldCom, a anuntat ca isi paraseste functia in luna iulie. La sfarsitul lui 2002, Gary Winnick, presedintele Global Crossing, compania americana telecom ce a intrat in faliment anul trecut, a demisionat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO