LIVE: CELE MAI RESPONSABILE COMPANII DIN ROM NIA: CUM RĂSPUNZI NEVOILOR PREZENTULUI FĂRĂ SĂ LE COMPROMIŢI PE CELE ALE VIITORULUI
Business Hi-Tech

Alphabet, compania-mamă a Google, a obţinut venituri de peste 41 miliarde dolari în primul trimestru din 2020, depăşind estimările chiar şi în mijlocul pandemiei

Alphabet, compania-mamă a Google, a raportat săptămâna aceasta venituri de 41,16 miliarde dolari pentru T1 2020, depăşind estimările analiştilor intervievaţi de Refinitiv, care se aşteptau la venituri de 40,29 miliarde dolari, potrivit CNBC.

La aceste venituri, Alphabet a obţinut un câştig pe acţiune ajustat de 9,87 dolari, în comparaţie cu estimările Refinitiv, de 10,33 dolari per acţiune.

În ceea ce priveşte veniturile din cloud, acestea s-au ridicat la 2,78 miliarde dolari în T1 2020, în timp ce veniturile din advertising-ul YouTube au ajuns la 4,04 miliarde dolari.

Un alt aspect la care se uită Google şi investitorii este cel al „costului achiziţionării traficului” (n.eng: Traffic acquisition costs – TAC), care se referă la plăţile realizate de afiliaţi şi companii online pentru ca Google să direcţioneze trafic către platformele lor.

Analiştii intervievaţi de FactSet estimau TAC la 7,51 miliarde doalri pentru acest trimestru, însă Alphabet a raportat 7,45 miliarde dolari.

Cu toate acestea, rezultatele Alphabet nu pot fi analizate neapărat prin prisma estimărilor, întrucât efectele pandemiei au fost surprinzătoare şi nu pot fi calculate în mod exact la acest moment.

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.