Business Hi-Tech

Alfa Software, furnizor de sisteme de IT din Cluj, a înregistrat o creştere de 10% a cifrei de afaceri în 2020, ajungând la 2,2 mil. euro

Alfa Software, furnizor de sisteme de IT din Cluj, a...

Autor: Alexandra Cepăreanu

11.11.2020, 12:18 353

Compania Alfa Software, un furnizor de sisteme de IT pentru companii înfiinţat în 1993 în Zalău, a înrgistrat o creştere de circa 10% a cifrei de afaceri anul acesta, comparativ cu anul precedent, ajungând la afaceri de 2,2 milioane de euro, potrivit reprezentanţilor companiei.

Anul trecut, compania a raportat afaceri de puţin peste 1,96 milioane de euro, înregistrând o creştere de aproape 15%, şi un profit net de peste 587.000 euro, plus 2,5% faţă de anul precedent, arată datele publicate pe site-ul Ministerului de Finanţe.

În perioada următoare, compania se va concentra pe dezvoltarea verticalelor de business din portofoliu: dezvoltarea de produse, investiţii în direcţia dezvoltării echipei de programare şi implementare din Cluj-Napoca.

„Transformarea digitală a devenit vitală pentru aproape toate companiile. Chiar dacă sistemele de business există de foarte mult timp, anul acesta mizăm pe maximizarea rezultatelor prin aplicarea corectă şi constantă a ERP-urilor, deoarece acesta reprezintă un sistem de bază pe calea spre transformarea digitală,” a spus Cristian Gabriel Pavel, director general Alfa Software.

Pe fondul pandemiei de COVID-19, în ultimele luni, echipa Alfa Software şi-a mutat birourile în mediul online, iar cei peste 30 de angajaţi din companie au lucrat pentru implementarea a peste 30 de proiecte a căror valoare depăşeşte 1 mil. euro.

„Începând din martie 2020, întreaga echipă Alfa Software îşi desfăşoară activitatea de acasă în sistem remote. (...) liniile noastre de business au continuat să crească în această perioadă,” a adăugat Cristian Gabriel Pavel.

De asemenea, Alfa Software vrea ca până la finalul anului să mărească echipa care se oucpă de dezvoltarea de soluţii integrate de business.

În prezent, compania are peste 600 de clienţi şi dezvoltă sisteme ERP pentru 5 vericale de business: producţie, constructii, utilităţi, distribuţie şi retail. Printre principalii clienţi ai companiei se numără Unicarm, Cramele Recaş, Arobs, Ortoprofil, Remat Brasov SA, Grupul Diferit, Nova Grup, Ardealul Carei, Arthema, RematHolding, Gica Import Export.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO